Edukacije

RADIONICE

favicon_350

RADIONICE

Svaki mjesec u našem centru Sanagravida održavamo raznovrsne edukativne radionice u trajanju od 60 minuta.
Najpopularnije teme radionica su o:

 • Vraćanju funkcionalnosti trbušnih mišića- Dijastazi

Radionica je namijenjena svim divnim ženama koje su rodile, oporavile se od poroda i sada žele poraditi na DIJASTAZI, odnosno vratiti funkcionalnost trbušnim mišićima, poraditi na kondiciji i posturi tijela.

U radionici ćemo proći kroz kratko predavanje o dijastazi, uzrocima i posljedicama, oporavku, demonstrirati vježbe koje možete raditi same kod kuće te odraditi kratki trening na licu mjesta.

Radionicu vode:
Valentina Sumpor (dipl.oec.,fitness trenerica)
Blaženka Sumpor (primalja, bacc.med.tecn.)

PREDAVANJE:

 • što je dijastaza?
 • kada možete početi raditi na oporavku svojih trbušnih mišića?

DEMONSTRACIJA VJEŽBI I KRATKI TRENING

 • vježbanje kod kuće
 • koje vježbe nije preporučljivo raditi dok se dijastaza ne zatvori?
 • sigurne vježbe

PRIJAVE NA FACEBOOK INBOX SANAGRAVIDA !

 • Vježbanje u Trudnoći

Radionica je namijenjena svim ženama koju su trudne ili to tek namjeravaju postati te žele znati više o bavljenju tjelovježbom i aktivnostima za vrijeme trudnoće.
Obrađujemo teme:

 • kako vježbanje utječe na naš organizam?
 • zašto vježbati u trudnoći?
 • kako početi s vježbanjem u trudnoći ako niste vježbali prije trudnoće?
 • prehrana u trudnoći
  • što znači „jesti za dvoje”?
 • životni stil, stres, misli, riječi i djela- meditacija i relaksacija

Radionicu vodi:
Valentina Sumpor, dipl.oec. i fitness trenerica s dugogodišnjim iskustvom u radu, vođenju vježbi ženama (trudnima i netrudnima).

Datum i vrijeme održavanja radionica objavljujemo na našoj Facebook stranici gdje se možete prijaviti i osigurati svoje mjesto na radionici koja vas zanima.

Broj sudionica/ka po radionici je ograničen na 8 osoba kako bi na adekvatan način mogli pružati informacije, dobiti povratne informacije od sudionica/ka te osigurati dovoljno vremena za dodatna pitanja i diskusiju.

 • Planiranju Trudnoće- TRUDNOĆA-vrtlog psihičkih i fizičkih promjena

RADIONICA je namijenjena svima vama što planirate trudnoću, a imate nedoumice, neodgovorena pitanja i želite se informirati i pripremiti se maksimalno koliko možete na proces stvaranja vašeg malenog čuda koje će donijeti velike promjene u vaš život.

Trudnoća je putovanje koje počinje začećem, a na čijem kraju dobijete najljepši dar u životu, dobijete svoje dijete.

Osjećati da se novi život razvija unutar vašeg tijela je iskustvo ispunjeno emocijama, promjenama, ali i izazovima.

Tijekom trudnoće, žensko tijelo je izloženo velikim fiziološkim i psihološkim promjenama kojima se treba znati prilagoditi, prihvatiti ih kao sastavni dio novog stanja, faze vašeg života nakon koje on više nikad neće biti isti.

Trudnoća se razlikuje od žene do žene pa čak i kod iste majke trudnoća sa svakim djetetom će biti drugačija, isto kao što će i njezin plod kad se rodi-biti jedinstven i savršen na svoj način.
Svaka trudnica prolazi kroz drugačije iskustvo, proživljava emocije i promjene na svoj način.

Tijekom ove radionice usvojit ćete znanja o planiranju trudnoće; o prehrani prije, za vrijeme i nakon trudnoće; znanja o tehnikama odmora i opuštanja koje će vam pomoći u nadilaženju strahova kakve donose nova, nepoznata stanja u našem životu-poput prve trudnoće.

Pružat ćemo vam informacije o dopuštenim aktivnostima u trudnoći, higijeni, razvoju djeteta kroz tromjesečja te vam pomoći da se lakše prilagodite i nosite s promjenama koje će se zbivati u vašem tijelu tokom trudnoće.

Cilj nam je pomoći vam i kroz pružanje informacija, znanja, činjenica olakšati putovanje na koje se namjeravate otisnuti, približiti stanje trudnoće i promjene koje ono donosi vama i vašem partneru kako bi vaše iskustvo bilo ljepše i sigurnije.

Radionicu vodi Blaženka Sumpor, primalja s više od 30 godina rada i iskustva u struci i
Valentina Sumpor, dipl.oec. i fitness trenerica s dugogodišnjim iskustvom u radu, vođenju vježbi ženama ( trudnima i netrudnima).

“Treba tako živjeti kako bi mogao samog sebe poštovati.”
Maksim Gorki